ΣΤΑΘΕΡΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟΥ - ΟΡΟΦΗΣ (ΠΕGLASS Β.Τ) - ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΕΤΑΣΜΑ

Το ΠΕGlass Β.Τ είναι σύστημα σταθερού διαχωριστικού βαρέως τύπου δαπέδου – οροφής. Ο σκελετός του αποτελείται από ανοδιωμένα σε φυσικό ματ κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία αλουμινίου διατομής 78mm x 34mm (6063 ALMGSI). Η συγκράτηση των εμφανών τμημάτων του διαχωριστικού (Υαλοπίνακες) επιτυγχάνεται με προφίλ αρμοκάλυπτρο το οποίο κουμπώνει στο σκελετό. Η κατακόρυφη εφαρμογή και ευθυγράμμιση των υαλοπινάκων, πραγματοποιείται από extra clear προφίλ πολυβυνιλοβουτιράλιου σχήματος «Η» πάχους 3mm το οποίο επιτρέπει την πλήρη συγκόλληση και ευθυγράμμιση των κρυστάλλων.

Το σύστημα δέχεται δίδυμους ασφαλείας υαλοπίνακες Laminated πάχους 10.38mm έκαστος [5mm κρύσταλλο + 0.38 PVB ακουστική μεμβράνη + 5mm κρύσταλλο – κενό στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα να εγκιβωτιστεί περσίδα σκίασης - 5mm κρύσταλλο +0.38 PVB ακουστική μεμβράνη + 5mm κρύσταλλο]. Στα τυφλά τμήματα προσαρμόζονται δίδυμες συμπιεσμένες μοριοσανίδες με επένδυση μελαμίνης πάχους 18mm εκάστη. Στο κενό για περαιτέρω ηχομονωτική ενίσχυση συμπληρώνεται πετροβάμβακας πάχους 50mm και βάρους 50kg/m3.

Η κάσα που συγκρατεί το φύλλο της θύρας αποτελείται από ανοδιωμένα σε φυσικό ματ στοιχεία αλουμινίου (6063 ALMGSI). Το υλικό επαφής περιμετρικά είναι EPDM για τη σφράγιση των κενών. Η θύρα αποτελείται από δίδυμες μοριοσανίδες πάχους 8mm εκάστη, με ηχομονωτικό υλικό ενδιάμεσα (διάτρητη μοριοσανίδα Tubular) εάν γίνει επιλογή πρεσαριστού φύλλου. Εναλλακτικά, αποτελείται από δίδυμα επισκληρυμένα κρύσταλλα ασφαλείας (Tempered) πάχους 5mm έκαστο, συγκολλημένα μεταξύ τους σε ηχομονωτική μεμβράνη PVB πάχους 1,14mm καθιστώντας το κρύσταλλο και ασφαλείας Laminated συνολικού πάχους 11,14mm.

Υπάρχει η επιλογή της θύρας σε πλήρη διαφάνεια, με έγχρωμη μεμβράνη ενδιάμεσα των κρυστάλλων ή με επικόλληση μεμβράνης αμμοβολής της εταιρίας 3Μ. Και στις δύο περιπτώσεις τοποθετείται ηχοφραγή στο τμήμα μεταξύ της θύρας και του δαπέδου για να αποκοπούν πλήρως οι ηχητικές απώλειες. Τα πόμολα που χρησιμοποιούνται είναι της εταιρίας Hoppe (Γερμανικής προέλευσης) τα οποία πέρα από την υψηλή ποιότητα που εγγυόνται, προσφέρουν και οπτική ομοιογένεια στην περίπτωση που επιλεγούν και τα δύο ήδη θυρών σε έναν χώρο.